Je leest het tegenwoordig overal; krapte op de arbeidsmarkt. ‘Personeelsproblemen.’ ‘Moeilijk aan mensen te komen.’ Maar er is iets wat vaak vergeten wordt; je medewerkers die je hebt behouden. Ik zie het steeds vaker langskomen, dat werkgevers niet weten hoe ze hun werknemers tevreden houden. En dit komt écht niet alleen door het financiële plaatje.

Het begint al bij het werving- en selectieproces. Weet jij als organisatie wat je zoekt? Sommige kandidaten excelleren in een start-up, ontwikkelen een power en drive om nieuwe gebieden te ontdekken en processen mee te ontwikkelen. Anderen komen tot hun recht in een geoliede machine. Er is geen goed of fout. Iedereen kiest zijn eigen pad hierin.

Sta jij open voor talenten?

Wat belangrijk is, is dat je als organisatie écht open staat voor de talenten van je medewerkers. Zet ze in hun kracht. Laat ze doen waar ze écht goed in zijn. Geef ze kansen, laat ze ontwikkelen en je ziet dat mensen vaak meer kunnen dan waarvoor jij ze hebt aangenomen. Uiteindelijk vindt iedereen dit belangrijker dan die zoveelste vrijdagmiddagborrel, of het voetbalspel in de kantine. Ze willen met passie ergens aan de slag kunnen gaan. Dus wat bied jij jouw medewerkers?

Ga jij voor jouw werkgeluk?

Dit werkt natuurlijk wel twee kanten op. Als persoon moet je weten waar je goed in bent. Wie ben je, wat kan je en wat wil je. Laat je hierbij niet beperken door die gouden handboei. Op het moment dat jij weet waar je goed in bent en de plek vindt waarin je volledig tot je recht komt, dan komt dat geld vanzelf wel. Werkgeluk is moeilijker te vinden. Daarvoor moet je in actie komen, knopen doorhakken en nieuwe wegen inslaan. Niet iedereen durft deze stap te zetten.

Zet die stap!

Bij Sandra Weijers Empowerment zorgen we ervoor dat mensen in beweging komen. We laten je Empowerment ervaren, zodat je jouw leven vorm en betekenis kan geven en je ook in je werk tot bloei komt. Wij helpen je jouw eigen kracht verder te ontwikkelen, zodat je weet hoe je deze het beste in kunt zetten. Dit doen we onder andere door persoonlijk met je aan de slag te gaan (Empower Yourself en Empowered Leadership) en door mensen binnen een organisatie in beweging te krijgen (Empower your team). Empowerment; hét fundament voor echte en duurzame veranderingen.