Wat is nu het belang van empowerment en hoe kan het een krachtige impact hebben op individuen en organisaties? Een vraag die we bij Sandra Weijers Empowerment regelmatig krijgen. Empowerment gaat over het creëren van een omgeving waarin mensen de vrijheid en het vertrouwen krijgen om hun volledige potentieel te benutten, mensen in beweging krijgen om ambities waar te maken.

Dit begint met empowerment, van binnenuit de verandering bewerkstelligen, alleen dan breng je mensen pas echt en blijvend in beweging. Empowerment gaat uit van het vermogen van mensen om hun leven vorm en betekenis te geven. Macht, kracht het zit allemaal in het woord Power. Juist het verder ontwikkelen van die eigen kracht en weten hoe je deze in moet zetten, is de basis van empowerment. Het is bij alle trajecten die je binnen een organisatie aangaat een belangrijk fundament om iets te laten slagen. Want met empowerment komt de kracht van binnenuit én, eenmaal in gang gezet, blijft het doorgaan. Vanuit de talenten van de mensen waar het om gaat. Van diegenen die het uiteindelijk allemaal moeten doen.

Wanneer we empowerment inzetten, bouwen we aan sterke teams en een cultuur van vertrouwen en samenwerking. Medewerkers van wie zijn of haar talenten benut worden, die bloeien op. En deze positieve flow heeft ook effect op anderen. De radartjes gaan draaien. Het is de kunst om in een team dit met elkaar te verbinden zodat er een synergie effect ontstaat. Empowerment zorgt er niet alleen voor dat individuen in beweging komen, maar zet zo gehele organisaties in beweging.

Leiders hebben de verantwoordelijkheid om empowerment te bevorderen. Dit kunnen ze doen door o.a. een open communicatiekanaal te creëren, regelmatige feedback te geven en ruimte te bieden voor persoonlijke groei. Het gaat erom anderen te inspireren, te motiveren en te begeleiden en hen te helpen het beste uit zichzelf te halen.

Bij Sandra Weijers Empowerment begeleiden we leiders en organisaties om empowerment te omarmen en te streven naar een cultuur waarin iedereen wordt aangemoedigd om zijn of haar stem te laten horen en bij te dragen aan het succes van de organisatie.

Met empowerment wordt het leuker, makkelijker en komen we samen veel verder.