Wanneer iemand lekker in zijn vel zit, zal deze persoon vaak iets doen waar hij of zij goed in is. Je doet je werk, je zorg voor anderen en je vrijetijdsbesteding vol liefde, alsof het vanzelf gaat. Het geeft je energie en je bent in een heerlijke flow. 

Vaak zien we dat er gaandeweg gebeurtenissen ontstaan in iemands leven, waardoor diegene zich gaat aanpassen. Je maakt bepaalde keuzes omdat die verwacht worden door je ouders. Je besteedt tijd aan uitstapjes die je eigenlijk niet zo leuk vindt, omdat die door de vriendengroep als leuk worden beschouwd en je wilt niet buiten de boot vallen. Je blijft zorgen en aandacht geven aan anderen om geliefd te blijven. Mensen doen veel voor anderen, om in het perfecte plaatje te passen, maar gaan daarbij steeds aan zichzelf voorbij.

Energieslurpers

Het is als een elastiek die telkens wordt opgerekt. Gaat het te ver, dan klapt deze en zit je in een diepe burn-out. Maar als je een elastiek te vaak oprekt, dan gaat de kracht eruit. Vaak zijn het energieslurpers in je dagelijkse leven, tijdens je werk of in je privéleven waar je jezelf niet bewust van bent, maar die wel kunnen zorgen voor een burn-out. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je je hier bewust van wordt en dat je op tijd actie gaat ondernemen voor jezelf.

Krachtpatsers

Met de Empower Yourself trajecten gaan we met deze krachtpatsers aan de slag. Krachtpatsers noemen we ze ja. Want zij zijn degene die terug willen naar hun eigen kracht. De positieve spiraal weer vast willen pakken en empowerment willen omarmen. En we kunnen zeggen dat dit makkelijk is. Maar dat is het niet. Om oude gewoontes te veranderen, dat vraagt nogal wat van jezelf. Je gaat op zoek, past gewoonten aan en je omgeving moet hun verwachtingen over jou bijstellen. Soms zul je daardoor zelfs mensen verliezen. Maar als je wilt veranderen, dan kost dat energie, tijd en aandacht. Het is een proces om niet weer in diezelfde valkuil te stappen. Het is eng en spannend. Maar juist door te vertragen en te reflecteren, even uit die sneltrein te stappen en opstappen bij de stoptrein,  pak jij de tijd om weer terug te komen in jouw kracht.