Het lijkt wel dat je het tegenwoordig vaker hoort dan ‘vroeger’. Iedereen wil van betekenis zijn. Iets nalaten, nuttig zijn en werken aan een betere wereld. Maar op welke manier denk ik dan vaak? Want velen vullen dit anders in en niet iedereen kan hetzelfde. Dus wat is die toegevoegde waarde dan?

Zeker op werkgebied zie je dit steeds vaker langskomen. Mensen die zich niet meer lekker in hun baan voelen omdat ze de toegevoegde waarde missen. Het nut voor de organisatie en/of de maatschappij missen. Dit terwijl ze er wel degelijk toe doen. De secretaresse die bijdraagt aan een geoliede loop van de dag en de inkoop van duurzame relatiegeschenken, de productiemedewerker die zorgt voor zo min mogelijk restproduct, de salesmanager die zijn klant met een totaaloplossing op maat wil helpen.

Zet medewerkers in hun kracht

De toegevoegde waarde is er vaak wel, alleen men ziet het niet meer. Hier komt Empowered Leadership om de hoek kijken. Als manager van een afdeling is het jouw taak om de talenten van je collega’s te zien en te voeden. Weet waar iemand goed in is en zet ze in hun kracht. Empowerment wordt vaak gezien als iets van het individu, maar juist diegene in een leidende rol kunnen een organisatie zoveel beter maken.

“Leaders become great, not because of their power, but because of their ability to empower others.”

Als jij als manager weet wie waar goed in is, dit optimaal benut, mensen in hun kracht durft te zetten en deze werkwijze embed binnen je organisatie dan creëer je pas echt toegevoegde waarde. Voor de organisatie, je collega’s én voor je klanten. Het is als de optelsom 1 + 1 = 3. En dit begint bij jezelf. Als jij empowerment omarmt voor jezelf, dan kun je dit ook doorzetten naar je team en uiteindelijk dit gevoel ook bij je klant bewerkstelligen. Het is alleen de vraag of je dit durft?

Ga aan de slag met empowerment

Durf jij jezelf open te stellen, naar je gevoel te luisteren en geloof je in je eigen kracht? Wil je met Empowerment persoonlijke doelen verbinden aan het organisatiedoel? Meer energie en enthousiasme binnen je team brengen? De communicatie en samenwerking verbeteren? Al het talent binnen je organisatie benutten? Start dan bij jezelf en omarm Empowerment.