Mensen in beweging krijgen. Wat je ook wilt doen bij een organisatie, een team dat beter moet samenwerken, het waarmaken van een strategie, een verandertraject. Alles begint bij Empowerment. Van binnenuit de verandering bewerkstelligen. Empowerment is het fundament voor veranderingen, alleen dan breng je mensen pas echt in beweging. 

Kracht

Empowerment gaat uit van het vermogen van mensen om hun leven vorm en betekenis te geven (Vilans, 2009). Macht, kracht het zit allemaal in het woord Power. Juist door die eigen kracht verder te ontwikkelen en weten hoe je deze in moet zetten, dat is de basis van Empowerment. Het is bij alle trajecten die je binnen een organisatie aangaat juist de basis om iets te laten slagen. Want de kracht komt dan van binnenuit en daardoor blijft het doorgaan. Vanuit de talenten van de mensen waar het om gaat. Van diegenen die het uiteindelijk allemaal moeten doen.

Op het moment dat je iemand zijn talenten benut, hem of haar in zijn kracht kan zetten, dan bloeit iemand op. En vaak zie je dan zelfs een sneeuwbaleffect. Want deze positieve flow, het enthousiasme van deze persoon heeft ook weer effect op de omgeving. Je creëert op deze manier een opwaartse spiraal. Dat is ook één van de redenen waarom wij zo in Empowerment geloven. 

Groei!

Door Empowerment zie je mensen daadwerkelijk groeien. Zodra ze in hun eigen talenten geloven, hun kracht en passie vinden, dan bloeien ze op. In verandertrajecten zie je dan ook juist, dat wanneer mensen op hun plaats zitten of wellicht plek maken voor anderen, de radertjes gaan draaien. Het ineengrijpt en een team ineens in een goede flow terecht komt. Empowerment zorgt er niet alleen voor dat individuen in beweging komen, maar zet zelfs gehele organisaties in beweging. Mooi toch!