Iedereen kent die bekende quote van Steve Jobs wel. Diegene waarin hij aangeeft dat het goed is om de talenten van je medewerkers te erkennen en ze daarin te laten groeien. Mensen een opleiding aan te bieden. Maar soms ben je bang dat je ze dan gaat verliezen en vergeet je te denken aan wat het je allemaal kan brengen. Als leidinggevende is het belangrijk om de talenten van je medewerkers te herkennen en ze daarin juist ook te laten ontwikkelen.

Ben jij een empowered leader?

En dan komt de belangrijke vraag naar boven. Ben jij die leider die Empowered Leadership kan inzetten. Zie jij talenten van mensen? Kun jij jouw medewerkers de vrijheid bieden om te groeien en hun talenten te laten ontwikkelen? Er zijn steeds meer leiders die dit kunnen, maar het vraagt wel een andere visie, om echt ruimte voor groei en talenten te geven. Wat vaak vergeten wordt is dat als je dit juist vol Empowerment doet, je niet uit angst regeert, maar juist de mogelijkheden ziet. Dan is er groei en beweging. Voor jou en je medewerkers, je team en organisatie. Je ziet dat het voor iedereen meer brengt. 

Wat als je het niet doet?

Maar wat met al die beren op de weg? Geen budget? Geen mogelijkheid in andere functies? Praktische redenen die soms vastgeroest zitten in een jasje. Wat je ziet bij mensen die niet al hun talenten kunnen inzetten, is dat er een energielek ontstaat. Mensen worden minder gelukkig. Zitten niet meer lekker in hun vel en gaan uitdaging zoeken. Je ziet het van een afstand gebeuren. We willen je vragen om dan toch de uitdaging aan te pakken. En samen hiervoor aan tafel te gaan. Bij Sandra Weijers Empowerment hebben we hiervoor het Empower Yourself programma ‘Met Kracht aan het werk’ ontwikkeld. 

Een daadkrachtig programma waarin we een loopbaantraject vol Empowerment aangaan. Anders dan andere loopbaantrajecten, waarin we de kracht van binnenuit benutten, zodat het echt verandert. En ja, soms is het resultaat dat mensen afscheid van elkaar nemen in het werkende leven. Maar wat nou, als je die goede medewerker eens in zijn kracht kunt zetten. Binnen jouw organisatie? Wat voor ambassadeur en meerwaarde zou dat opleveren? Voor jullie allebei. Heb je daar wel eens aan gedacht?